Novosti

ATLETIKA SE VRATILA U PULU – Izvješće s Otvorenog prvenstva Istre

📁 Novosti 🕔15.rujan 2019
ATLETIKA SE VRATILA U PULU – Izvješće s Otvorenog prvenstva Istre

Vratilo se dite materi,

u subotu 14.09.2019. na stadionu SRC Uljanik – Veruda održano je treće po redu Otvoreno prvenstvo Istre u organizaciji Atletskog saveza Istre koje se bodovalo i održano je u sklopu 6. Kola Kvarnerske lige. Tehnički organizator bio je AK Medulin koji je na sebe preuzeo tehničku organizaciju i provedbu natjecanja te se opet dokazao kao uigrana ekipa atletskih entuzijasta koji danas mogu organizirati svaku vrstu atletskih natjecanja pa i onih najzahtjevnijih kao što je prvenstvo na stazi. Službeni delegat Hrvatskog atletskog saveza pohvalio je samu organizaciju i rad na terenu.

20190914_131335

Zašto se atletika vratila u Pulu, zato što već dugi niz godina nema natjecanja na stazi, onih pravih natjecateljskih, kompetitivnih, onih na koje dolaze drugi klubovi kojima je Pula uvijek ostala u lijepom sjećanju jer atletska ljepotica na Verudi to pruža, svakome tko jednom u sprintericama jednom kroči na Verudu. Atletika je Puli cijelo ovo vrijeme, tu je ali ne u onom pravom sjaju, u ovom prošlom vremenu malo je zaspala, sakrila se od onih kojima atletika nije ljubav već interes i nešto usput. Ovo natjecanje pokazalo je da se može i da ima zaljubljenika koji to mogu i znaju odraditi.

Na natjecanju je nastupilo 250 atletičara i atletičarki mlađih natjecateljskih kategorija od najmlađih cicibana i limača sve do juniora, i to iz 10 klubova među kojima najuspješnijeg AK Kvarnera, najbrojnijeg AK Medulina i posebne goste iz AK Zaboka koji su potegnuli do sunčane Pule da bi se okušali na trenutno najvećem Istarskom natjecanju na atletskoj stazi. Rezulzate možete pogledati u dokumentu na kraju teksta.
Natjecalo se u 50 disciplina, iako ih je na programu bilo preko 70, što znači da se mora još više raditi na masovnosti i višestranoj pripremi mladih atletičara.

20190914_113415_018 20190914_110127 20190914_114121

U službenom protokolu pri dodjeli odličja sudjelovali su mnogi poznati atletski treneri i sportski djelatnici a moramo istaknuti posebnog gosta i osnivača Pulske atletike, gospodina Radovana Kirina koji nam je izuzetna podrška pri svakom atletskom događaju, te ispred županije tajnika Saveza sportova Istarske županije gospodin Matija Červeni .

Sljedeće natjecanje bit će Otvoreno prvenstvo Istre u krosu koje će se održati krajem Listopada u Medulinu.

Sportski pozdrav,
Elvis Peršić – predsjednik ASI

REZULTATI

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Share this article with friends