Novosti

Izvještaj i rezultati s Prvenstva Istre u krosu za mlađe kategorije

📁 Novosti 🕔10.prosinac 2018
Izvještaj i rezultati s Prvenstva Istre u krosu za mlađe kategorije

Kako najbolje stvari uvijek dolaze na kraju, tako smo i za kraj ove godine, u subotu 08.12.2018., imali Prvenstvo Istre u krosu 2018, koje se prvi put održalo u Vodnjanu. Naš domaćin AK Vodnjan odabrao je poziciju za start i cilj na poznatoj pršutarni, štancija Buršić. Trčalo se po stazama i putevima u neposrednoj okolici štancije, po vrlo dobrim utabanim putevima s par blatnih zamki, s obzirom na to što je padala obilna kiša do dva sata prije starta prve utrke.

Upravo je vrijeme bilo okolnost zbog koje su neki odustali od starta jer je nakon kiše započela jaka bura, pa smo ostali i bez balona na cilju, ali ništa nije moglo omesti naše uporne atletičare pa smo tako zabilježili rekordan broj od 183 prijavljena trkača i trkačica. Najviše ih je nastupalo u kategoriji cicibani i cicbanke, što je ujedno bio važno jer je cilj utrke popularizacija atletike na Vodnjanskom području.

Najbrojniji klub je AK Medulin, zatim AK Maximvs Poreč te pulska AK Istra i AK Vodnjan, dok je po broju osvojenih medalja najuspješniji AK Maximvs Poreč, a slijede AK Medulin te AK Istra i AK Vodnjan.

Nakon natjecanja natjecatelji i roditelji potražili su okrjepu na štanciji Buršić uz tepli čaj i odlične krofne, dok su na ceremoniji proglašenja pobjednika medalje dijelili naši atletski treneri i predsjednik AK Vodnjan.

Rezultati natjecanja – PDF

Prvenstvo Istre u krosu 2018 (6)

Prvenstvo Istre u krosu 2018 (5)

Prvenstvo Istre u krosu 2018 (4)

Prvenstvo Istre u krosu 2018 (3)

Prvenstvo Istre u krosu 2018 (2)

Prvenstvo Istre u krosu 2018 (1)

Share this article with friends