Novosti

U Puli održano prvenstvo Istre u atletici

📁 Novosti 🕔23.lipanj 2020
U Puli održano prvenstvo Istre u atletici

REZULTATI

Na ovogodišnjem, sada već i tradicionalnom prvenstvu Istre u atletici koje se održalo 20.06.2020. na SRC Veruda,poznatom Uljanikovom stadionu, nastupilo je 126 natjecatelja iz 4 Istarska i 2 Primorsko goranska kluba, koji su imali ukupno 211 start u raznim utrkama i disciplinama.

Najbrojniji klub bio je AK Medulin s 36 natjecatelja, zatim slijedi AK Albona Labin s 30, AK Istra s 26, Porečki Maximvs s 23 te AK Grobnik s 8 i AK Kvarner s 2 natjecatelja.

Bio je to povratak na stazu nakon duge i prisilne pauze, za većinu Istarskih atletičara, prvo natjecanje ove godine. Generalna proba i najava za predstojeće Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za Mlađe kadete i Kadete koje se održava 27.6. u Varaždinu.

Najuspješniji klub po broju osvojenih odličja je AK Medulin.

Uspješnost klubova prema osvojenim odličjima:

AK Medulin – 12 zlatnih medalja ukupno 29

AK Istra -10 zlatnih medalja ukupno 25

AK Maximvs – 5 zlatnih medalja ukupno 12

AK Albona – 3 zlatne medalje ukupno 11

AK Grobnik – 3 zlatne medalje ukupno 8

AK Kvarner – 1 zlatna medalja ukupno 1

Posebnu nagradu za najbolji rezultat na natjecanju prema bodovnim tablicama IAAFa, koju je pripremio naš Olimijac iz Sydneya 2000, Elvis Peršić, osvojila je Natali Pincan (AK ISTRA) pobjedom u utrci na 400m za Mlađe juniorke s vremenom 1:03,15 odnosno 777 bodova.

Atletika u Istri ne posustaje, Atletski savez Istre mobilizirati će i dalje sve raspoložive snage na razvoju atletike kao i očuvanju atletske tradicije u Istri. Za suđenje su bili zaduženi pravi i istinski ljubitelji atletike iz Zbora atletskih sudaca Pule.

Zahvaljujemo se našem Radovanu Kirinu koji je uveličao protokol i dodjelu odličja, te izvrsnim dečkima iz tehničke službe, našim bivšim atletičarima koji svako natjecanje odrade na vrhunskom nivou.

Već u srijedu, 24.06. na istom mjestu u 15 sati počinje najveće i najatraktivnije natjecanje za mlađe uzraste, Erste liga, gdje se najmlađi atletičari bore za ulazak u finale i nastup na Zagrebačkom mitingu, poznatom Hanžekovićevom memorijalu koji će se održati u rujnu 2020.

Share this article with friends